JP_logo_zelen_senca_tanjši

Podjetje Janplast d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2003. Smo družinsko podjetje, katerega začetki segajo v 80′ leta, ko je Janez Pesjak pričel svojo obrtniško pot. V več kot 30 letih delovanja se je podjetje specializiralo za predelavo plastičnih mas in izdelavo plastičnih profilov.

Od začetka se podjetje posveča dvema stebroma:

  • Regeneraciji odpadne plastike – reciklaža
  • Proizvodnji plastičnih profilov in plastičnih vrvi

V letu 2011 se je z vstopom novega vodstva in okrepitvijo prodaje podjetje močneje orientiralo na izvoz svojih produktov in materiala.

Podjetje Janplast d.o.o. ima veljavno okoljevarstveno dovoljenje za obdelavo odpadkov, izdano s strani pristojnega organa – Agencije Republike Slovenije za okolje. Dovoljenje je simbol našega prizadevanja za optimalen in do okolja prijazen postopek predelave odpadne plastike. Večina naših izdelkov se ponaša z dejstvom, da je izdelana iz regenerirane plastike v proizvodnji, kjer skrbimo za okolje.

Za zeleno okolje pa skrbimo tudi z odvozom in predelavo odpadne plastike drugih proizvajalcev – predelovalcev plastičnih mas.

V letu 2015 smo pridobili certifikat SME (Excellent Small & Medium Enterprises), ki potrjuje naše strmenje k odličnosti v poslovanju.